Follow on Bloglovin

Sambalskinka med kikärtspasta


 
5 portioner
 
1 förpackning Risenta Kikärtspasta
500 g strimlad skinka (ej rökt)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl sambal oelek (mindre om du vill ha den mindre het)
1 tsk soja
1 tsk kalvfond
salt & peppar
smör att steka i
 
Gör såhär:
  • Koka pastan enligt instruktionerna.
  • Smält smöret i en traktörpanna.
  • Bryn skinkan.
  • Blanda grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, kalvfond, salt och peppar i en bunke.
  • När skinkan är genomstekt, häll på såsen och värm upp.
  • Servera tillsammans med bönsallad, grönsaker eller annat gott tillbehör.
Kikärtspasta och bönor är inte ok enligt vanlig LCHF, men då jag väljer att behålla bönor (resistent stärkelse) så är även kikärspasta / bönpasta OK för mig om det endast äts ibland. Vi har en liten pastaälskare här hemma, så när vi behöver lättlagad mat så kan det vara ett bra alternativ att ta till.