Follow on Bloglovin

Rostasfilé med friterade vaxbönor och bearnaisesås

Åh så fantastisk middag vi har ätit idag. Skulle jag få sån mat varje dag skulle det inte vara några problem att äta LCHF för alltid kan jag lova!
 
Rostasfilé med friterade vaxbönor och bearnaisesås.
 
4 portioner
  • 500 gram rostasfilé, helst från gräsbetesdjur
  • smör att steka i
  • Salt & peppar
 
  • 500 gram frysta vaxbönor
  • 5 dl neutral olja
  • salt
 
  • 4 äggulor
  • 250 gram smör
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
Gör så här:
Rostasfilén:
  • Bryn köttet i en stekpanna i lite smör, salt och peppra
  • Ställ in i ugnen (175 grader varmluftsugn)
  • Stek i ugnen till köttet har en innertemperatur på 58-60 grader.
Vaxbönorna:
  • Häll oljan i en kastrull, alternativt fyll en fritös med olja.
  • Hetta upp till 180 grader.
  • Häll i vaxbönor, lite i taget.
  • Fritera 5 minuter och ta upp dom och lägg dom på ett finmaskigt galler eller i en rostfri sil.
  • Låt ligga 5 minuter medans du friterar ytterligare en omgång. 
  • Fritera sedan första omgången igen, denna gång tills dom fått en gyllene färg och alla flyter.
  • Lyft över på galler/sil igen och salta.
  • Fritera sedan omgång 2 igen, tills de är gyllene och alla flytar.
  • Lyft över på galler/sil och salta.
  • Upprepa tills alla bönor är friterade.
Bearnaise såsen:
  • Lägg upp alla ingredienser i en kastrull.
  • Ställ kastrullen i ett vattenbad.
  • Rör hela tiden om tills dess att såsen tjocknat.
  • OBS! Det kan gå fort på slutet, så var försiktig. Hellre för lite än för mycket så att såsen skär sig.
 

Kommentera här: